92/2/24
3:53 ع
علامه مصباح در دیدار با حداد عادل:
اگرحضورافراد موجب شکسته شدن آرا شود،بایدکناربروند
عضو خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه نامزدها باید در برآوردهای خود دقت کنند، گفت: گاهی شناختی که یک فرد از خود به عنوان فرد اصلح دارد، دیگران ندارند و به همین واسطه چنین کسی رأی بالایی نخواهد داشت. لذا افرادی که قصد ورود به چنین عرصهای را دارند، باید با رصد کردن جریانات، واقعبینانه ببینند تا چه میزان احتمال سرکار آمدن نااهلان وجود دارد و اگر به این نتیجه رسیدند که شرایط به گونهای است که کنار رفتن آنها به مصلحت اسلام، و عدم کنارهگیری آنها به ضرر اسلام است، بر چنین کسانی واجب است که کنارهگیری کنند.
به گزارش رویشنیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیتالله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با آقای دکتر غلامعلی حدادعادل با اشاره به انتخابات پیش رو ابراز داشت: هر کس کوچکترین آشنایی با مسائل سیاسی داشته باشد، درک میکند که این انتخابات با دورههای قبل کاملاً متفاوت است؛ زیرا در گذشته عملاً انتخابات دو قطبی، و اصطلاحاً بین دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا بود و کسانی که به دنبال انجام وظیفه شرعی خود بودند و دغدغه دینی داشتند، میدانستند، باید به چه کسی رأی بدهند.
وی با اشاره به اینکه همیشه چنین نبوده که فرد اصلج انتخاب شود، اظهار داشت: نمونه بارز این اتفاق در اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری واقع شد که با رأی اکثریت مردم و حتی دخالت بیوت برخی از بزرگان فردی لیبرال بر سرکار آمد.
وی با یادآوری ادبیات امام(ره) که بیشترین تاکید را بر اسلام داشت و آن را مهمترین اصل میدانست، گفت: این ادبیات بعد از دوران جنگ تدریجاً در جامعه تغییر کرد تا جایی که در انتخابات دورههای هفتم و هشتم ریاست جمهوری تقریباً سخنی از اسلام به میان نمیآمد.
علامه مصباح یزدی با اشاره به اینکه به اعتقاد من علت پیروزی رئیسجمهور فعلی در انتخابات نهم و دهم، مطرح کردن شعارهای اولیه انقلاب بود، اظهار داشت: اینکه تا چه اندازه این شعارها آگاهانه بود و یا به عنوان یک تاکتیک سیاسی از آنها استفاده شد، مقوله دیگری است؛ اما مردم آن کاندیدا را احیاگر شعارهای انقلاب و امام(ره) دیدند و به همین دلیل او را انتخاب کردند.
وی ابراز داشت: بنده در همین شهر شاهد بودم بعضی از کسانی که در طول عمرشان در هیچ فعالیت سیاسی شرکت نکرده بودند، در آن دوره از انتخابات شب و روز نمیشناختند و حتی از مال و جان خود مایه گذاشتند تا این دولت به پیروزی برسد. در حالیکه کسی به آنها وعده پول یا مقام نداده بود. چنین کسانی فقط به خاطر شعارهای این دولت اینگونه فعالیت میکردند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه دولت نهم با اندکی انحراف و دولت دهم با انحراف بیشتر گذشت، ادامه داد: امروز وضع انتخابات ما با سایر دورهها متفاوت است. چون اصلاحطلبان با وجود طرفداری برخی افراد از آنها، جایگاه چندانی در جامعه ندارند و کمتر کسی حاضر است که از دل و جان برای آنها سرمایه گذاری کند. از طرف دیگر نامزدهای متعددی از اصولگرایان با تفاوت سلیقههای فراوان در میدان حضور پیدا کردهاند.
وی با بیان اینکه تعدد نامزدها از یک جهت مثبت و نعمت است، اظهار داشت: در دورههای گذشته تعداد کسانی که حداقل نصاب و صلاحیت لازم برای ریاست جمهوری را داشته باشند، کمتر بود. اما امروز بحمدالله کسانی که بتوانند این پست را بر عهده بگیرند زیاد هستند و این امر هم تعجبی ندارد؛ زیرا افرادی بیش از 30 سال در بخشهای مختلف این نظام کار کرده و تجربه اندوختهاند و حضور این تعداد نامزد ریاست جمهوری نشان میدهد که کشورما از حیث داشتن افراد صالح و کارآمد فقیر نیست.
عضو خبرگان رهبری در ادامه افزود: البته تعدد کاندیداهای اصولگرا میتواند دو مشکل به دنبال داشته باشد: اول آنکه ممکن است با شکسته شدن رأی اصولگرایان، طرف مقابل دست به تاکتیکی بزند و با توافق بر کاندیدای واحد و جمع کردن همه آراء خود برای یک نفر، قدرت را به دست بگیرد. مشکل دوم اینکه مردم برای انتخاب فرد اصلح از میان کاندیداهای متعدد با تکلیفی دشوار مواجه میشوند. البته کسانی که انتخابات را فقط حق خود میدانند در این زمینه مشکلی ندارند؛ چون یا از حق خود میگذرند و در انتخابات شرکت نمیکنند و یا به هر کسی که شد رأی میدهند. اما کسانی که انتخاب اصلح را وظیفه خود میدانند، برای بررسی همه نامزدهای موجود و شناختن فرد اصلح کاری بس دشوار در پیش دارند.
وی با تبیین بعضی راهکارها برای جلوگیری از روی کارآمدن ناصالحان اظهار داشت: ایدهآلترین روش این است که همه افرادی که خود را برای تصدی پست ریاست جمهوری صالح میدانند، با یکدیگر توافق کنند و از میان جمع خود یک نفر را به عنوان کاندیدای واحد معرفی کنند؛ در این صورت مردم نیز برای انجام تکلیف خود راحتترند. اما این راهکار عملی نیست و احتمال تحقق چنین فرضی خیلی کم است.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: البته مطمئنا همه این اختلافات نتیجه بیتقوایی نامزدها نیست؛ بلکه ممکن است هر یک از کاندیداها حضور در این عرصه را وظیفه خود بدانند؛ در این صورت کوتاهی کردن در انجام این وظیفه، ترک واجب است و شرعاً اشکال دارد.
وی ادامه داد: در مقابل، اگر کسی شرایط و اوضاع را به گونهای دید که در صورتی که به میدان بیاید، نه تنها رأی نمیآورد، بلکه کار به جایی میرسد که فرد دیگری که صلاحیت لازم برای تصدی این پست را ندارد، پیروز انتخابات خواهد بود، بر او واجب شرعی است که کنار برود، تا چنین اتفاقی نیفتد. یعنی همچنانکه ممکن است ورود به عرصه انتخابات برای کسی واجب شرعی باشد، ممکن است خروج از این میدان برای دیگران واجب شرعی باشد.
علامه مصباح یزدی با اشاره به اینکه برخی معتقدند نامزدهایی که رأی کمتری دارند، باید کنار بروند، ابراز داشت: نه موازین شرعی چنین سخنی را تأیید میکند و نه در عمل چنین اتفاقی واقع خواهد شد. چون کسی که برای حضور در چنین میدانی احساس تکلیف کرده و خود را اصلح میداند، تنها زمانی میتواند از این عرصه کنارهگیری کند که اطمینان پیدا کند با حضور او فردی نااهل بر سرکار میآید. از طرف دیگر عملاً توافق بر سر یک نفر حاصل نمیشود. در چنین شرایطی افرادی که خود را اصلح میدانند، باید خطر منحرفین را گوشزد و شرایط را تبیین کنند تا مردم به سراغ نااهلان نروند.
وی با تاکید بر اینکه نامزدها باید در برآوردهای خود دقت کنند، ادامه داد: گاهی شناختی که یک فرد از خود به عنوان فرد اصلح دارد، دیگران ندارند و به همین واسطه چنین کسی رأی بالایی نخواهد داشت. لذا افرادی که قصد ورود به چنین عرصهای را دارند، باید با رصد کردن جریانات، واقعبینانه ببینند تا چه میزان احتمال سرکار آمدن نااهلان وجود دارد و اگر به این نتیجه رسیدند که شرایط به گونهای است که کنار رفتن آنها به مصلحت اسلام است و اگر کنار نروند، به ضرر اسلام است، بر چنین کسانی واجب است که کنارهگیری کنند.
علامه مصباح افزود: در هیچ شرایطی نباید دعا و توسل به اولیای الهی را فراموش کرد و دائماً باید از خداوند و امام زمان(عج) خواست که آنچه به صلاح اسلام و نظام اسلامی است، رقم بخورد.
وی با یادآوری اینکه یکی از عوامل موفقیت دولت نهم و دهم دعاها و توسلات افراد متدین و خانوادههای شهداست، بر این نکته تاکید کرد که ما نیز نباید هرگز توسل و دعا را فراموش کنیم و در پایان خاطر نشان کرد: اگر ما برای خدا در همه امور نقشی قایل باشیم، باید بدانیم خداوند به دل کسانی نگاه میکند که مخلصانه برای مصلحت اسلام و کشور دعا کرده و در این راه حتی از جان و مال خود هزینه میکنند؛ نه کسانی که توجهی به این مسأله ندارند و برای تبلیغات خود از اموالی هزینه میکنند که معلوم نیست تصرف در آنها جایز باشد.
گفتنی است این دیدار 16 اردیبهشت ماه در سالن تشریفات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.
پایگاه: رویش
این وبسایت در جهت حمایت از نامزد ولایت مدار و ارزشی جبهه پایداری ایجاد شده. در این وبلاگ به صورت روزانه آخرین و جدیدترین اخبار و اطلاعات درباره این نامزد محترم ارائه خواهد گردید. * تا دولت ولایی، یک یاعلی تمام است. ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ زندگینامه دکتر کامران باقری لنکرانی : کامران باقری لنکرانی متولد 1344 در تهران و متاهل است. او سه فرزند دارد. وی دارای مدرک فوق تخصصی گوارش و کبد است کامران باقری لنکرانی در دولت نهم و کابینه اول احمدی نژاد وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. سوابق تحصیلی 1- دکترای عمومی دانشگاه شیراز 1368 2- فوق تخصص گوارش و کبد شیراز 1375 سوابق اشتغال 1- معاون آموزشی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی شیراز 2- رییس بیمارستان نمازی شیراز 3- معاون پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز 4- مدیر گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی شیراز 5- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیتهای علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی 1- استادیار گروه داخلی از سال 1371 تا 1380 2- دانشیار گروه داخلی از سال 1380 تاکنون 3- عضویت در انجمن بین المللی پیوند کب، انجمن آمریکایی متخصصین گوارش، انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران 4- انتشار دو کتاب و مشارکت در تألیف دو کتاب دیگر 5- چاپ 22 مقاله پژوهشی به زبان انگلیسی و 4 مقاله پژوهشی خارجی در مجلات علمی پزشکی داخلی و بین المللی 6- تأسیس و سردبیری مجله الکترونیک پزشکی شیراز سال 1379 ( اولین مجله الکترونیکی پزشکی جمهوری اسلامی ایران) 7- ارائه مقالات پزشکی در شش کنگره خارج از کشور و تعداد زیادی از کنگره های داخلی 8- عضویت در هیئتهای ممتحن امتحانات دانشنامه فوق تخصصی گوارش و کبد، تخصصی اورژانس، پذیرش دستیار، امتحان جامع کارورزی،گواهینامه تخصصی داخلی 9- عضویت در کمیته اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ش 10-و امروز افتخار میکند که سخنگوی جبهه مردمی جبهه پایداری است